Стъклените интериорни врати


Стъклените интериорните врати са изключително модерни, те внасят стил и елегантност във всеки дом. Допринасят и за повече светлина в жилището, особено подходящи са за антрета и коридори.

Интериорните врати, изработени от стъкло без рамка от дървесина, безспорно са смятани за хит в нашето съвремие. Те, освен практични, имат и декоративни функции. Има възможност за изработката на стандартни, но и например на плъзгащи или сгъваеми (тип хармоника) стъклени врати.

Основна характеристика на интериорните врати от стъкло, е че те умело успяват да пестят пространство. Изключително удобни са за малки жилища или офиси.

Стъклото при този вид врати, може да бъде направено с помощта на различни технологии, като така свойствата и визията му могат да бъдат според желанието на клиента. Поради наличието на разнообразни стъкла, възможностите за това, каква да бъде външността на една интериорна врата, са безкрайни. Сред най-популярните видове са закалените, ламинираните и триплексните стъкла:

  1. Закаленото стъкло е най-често срещаното, може да го видите навсякъде в жилищата – маси, етажерки и т. н. Плюсът при него е, че при счупване се разпада на дребни частици, без остри ръбчета;
  2. Ламинираното стъкло има специфичен допълнителен слой, който при евентуално счупване пречи то да се разпадне на опасни остри парчета.
  3. Триплексното стъкло е многослойно, подобно на ламинираното. Поради тази причина, то освен много здраво, служи и като чудесен изолатор на шум и ултравиолетови лъчи.

Изолиращите функции на стъклените врати, не са за подценяване. Вярно, че доказалите се врати от дървесина изолират помещенията по-добре, но тези от стъкло правят възможно преминаването на топлината от стая в стая.

Факт е, че дали изцяло изработени от стъкло или с остъкление, вратите изглеждат впечатляващо. Те правят жилището просторно, заедно с това уникално. Вътрешните стъклени врати са универсални и пасват на всякакъв вид обстановка. Не са от най-евтините на пазара, но да украсите дома си с тях, определено е заслужен лукс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар